johanna throbäck




- boy, if you had a chance you still never come through.

tell mummy I'm sorry, this life is a party

bilder från i fredags när vi festade hos alex persson, jag hade förjävla roligt!


ser ni hur brun jag är? :D


stannade hos alex ända tills halv åtta i lördagskväll då det endast var jag och joppa kvar hos honom. spenderade förresten morgonen med att sova på golvet med geo, öhm snacka om att jag fortfarande skulle behöva massage för mina kropps smärtor.. inte nådigt dedär. var och käkade på sjöbos finaste pizzeria på eftermiddagen med hon, alex och tre andra killar från malmö som också stannade väldigt länge hos alex. hade riktigt trevligt hela dygnet iaf, haha.



bakis människor


och eftersom vi verkligen inte orkade dra till festen som vi egentligen skulle på i lördags,
så spenderade jag & olivia resten av vår lördagskväll när jag väl kommit hem igen,
med bubbelbad, en hel påse godis och självklart desperate housewives!

atm: ska käka chokladpudding med min kära sambo höhö, och kolla på desperate housewives nu igen.
på återseende :-)

förbipasserande dagar

aaarh, jag har ju aldrig tid att uppdatera bloggen! eftersom olivia bor hos mig så blir det att man är upptagen hela tiden med andra roliga saker. ikväll var iaf jag, olivia och pappa och åt på thairesturangen, så himla gott! efter det gick jag och olivia på bio, svinalängorna såg vi. filmen var faktiskt bra, rätt mycket min stil.

igår var jag, olivia och söta amanda och solade, blev en 25 minutare. efter det passade vi min lillebror i någon timme, lagade mat, spelade spel osv. när han hade somnat så färgade vi mitt hår och sedan avrundade vi kvällen med ett avsnitt av desperate housewives.

i tisdags var jag och fikade med saknade elin, alltid lika trevligt att få träffa henne! *somliga får ju faktiskt behålla sina äkta vänner vid sin sida ;)* efter fikan med elin tog jag tåget hem med olivia och sen drog vi ju som sagt på chillkrök på kvällen hos michaela & co :) kan ju också nämna att när jag var snäll och körde linssa ner till station lite senare på kvällen, så körde vi och ramlade med moppen haha! det var verkligen ishalt och hela min box gick i två delar. jag har faktiskt skills på att köra moppe så jag förstår inte riktigt hur vi bara kunde trilla sådär haha ;p så nu har jag ingen box kvar längre, men shit happens!

det "enda" vettiga jag gjorde i måndags var att gymma med melissa och få MVG på min svenska uppsats! snacka om härligt!

i söndags var jag och hälsade på hos min mormor och morfar där även mina kusiner och min moster var. kommer aldrig förstå hur en unge kan vara så söt som Noel. kolla bara på videoklippen under:



i know, plutten kräks i slutet haha


jag är såklart hans favorit!



såhär mysigt hade jag och olivia det i fredags.



nyduschad och fräsch som jag är, ska jag nu gå och sova med olivia.
imorgon blir det jävlar i det fest för fulla muggar och likaså på lördag, can't wait!
sleep tight

dags för krök!

nu ska jag och olivia, som för tillfället bor hos mig, dra till andré och michaela & co för lite krök! har egentligen skola imorgon (har nämligen ICKE studiedag som resten av ystad har..), men jag och olivia ska ta ledigt imorgon, tänker fan inte sitta i plugget när resten av ystad har studiedag! :-) iförsig har vi studiedag den 9 februari vilket jag inte tror dom andra skolorna har, but still. nu ska jag och min lilla sambo olivia röra oss vidare, take care!


btw, denna klänningen ska jag ha på mig på fredag då det vankas pardeeey!



för olivias del blir det min magtröja på fredag, grrr naket! inte konstigt alls,
hon har ju en kropp to-diiie-for så.

är med olivia snygging

är med min olivia snygging, hon kom hit igår och vi hade myskväll med choklad och cheez bollz :-) somnade redan vid ett och vaknade halv tio idag, rekord for min del haha! ikväll blir det förhoppningsvis fest, antagligen i skurup. och blir det inget nöjer jag mig bra och väl med att ha olivia här! ska snart hoppa in i duschen och fräscha upp mig, raka benen, ta ansiktsmask osv. olivia ligger långt före mig redan, medans hon just nu sitter nyduschad och håller på att måla tånaglarna, sitter jag och luffar vid datorn så nu är det fan dags att jag reser på röven!


jag fotar olivia i smyg ;)


två exempel på låtar som får mig glad!



I'm home again boys n' girls

jag har haft skit mysigt på thai resturangen med mamma, vi pratade om hennes första dejt med hennes sambo och annat roligt, haha :) har inte mycket mer att säga, hade egentligen behövt sova nu eftersom jag ska upp kl sex imorgon för att ta bussen kl sju till min praktik.. känner att jag inte riiiktigt orkar det, men eftersom jag satsar på högsta betyg i mitt karaktärsämne omvårdnad, så är det bara till att kämpa på! om man vill komma någonstans här i livet det vill säga, det är ju inte alla som vill det har jag märkt. ;-)



efter solningen igår ;-p


en försenad julklapp från mammas kompis



gårdagens frukost: smoothie med banan, jordgubbar, mjölk och lite lättyoghurt i.
+ nyttiga flingor med lättyoghurt.


gårdagens kvällsmat: räkor, keso, gurkor, tomat, sallad och vitkål.


Dagens måltider:
Frukost: smoothie, samma som gårdagen med banan osv.
nyttiga flingor och lätt yoghurt igen + ett glas vatten.
Mellanmål innan lunch: clementin
Lunch: fisk, en halv tallrik med sallad och ett glas vatten
Mellanmål efter lunch: en grov bull-macka med skinka och tomat på, och även en banan vid sidan om.
Kvällsmat: THAI, tre små rätter :*


frukost


mellanmål efter lunch


kvällsmat. tog bort det äckliga friterade fettet kring räkorna.


min älskade lilla mamma som har hittat något intressant på vägen, haha!



nu ska jag stänga mina trötta ögonlock. godnatt på er!


jt

drar och käkar på thai m mami, hörs sen!



och ni som tycker att texten knappt är läsbar pga bildens storlek? ah, to bad for you! ;)

min uppsats i svenska om Bobby mordet

slänger in min uppsats om mordet på Bobby, som jag har skrivit på ikväll. är det sjukt eller är det sjukt? enligt mig skulle hans idioter till föräldrar fått dödsstraff direkt! fast först hade jag torterat dem precis som de torterade Bobby.


Bobby mordet

Jag har valt att skriva om mordet på tioårige Bobby som blev torterad och brutalt mördad av sin egen mamma och mammans sambo. Fallet blev mycket uppmärksammat i Sverige och väckte starka reaktioner och det är bland annat därför som jag har valt att skriva om det. Varje dag blev den förståndshandikappade pojken Bobby väldigt illa behandlad av sina föräldrar. Enligt aftonbladet den 2 maj 2006,  så har hans mamma och styvpappa vid flera tidigare tillfällen misshandlat och torterat den stackars pojken. Bland annat har de gett honom elstötar, torterat honom med ett brinnande stearinljus och slagit honom med vedträn och en livrem. Det ska även ha gått så långt vid ett tillfälle, att hans föräldrar har tejpat fast Bobby vid en stol och sedan hällt i honom en stor mängd sprit genom en tratt. Bobby har också slängts ut naken ur huset ett flertal gånger.

 

Samma sak hände pojken även dagen då han mördades (Aftonbladet, 2 maj 2006). I mitten av januari år 2006, drog Bobbys föräldrar av honom hans kläder och drog ut honom utomhus. Därefter har de lagt honom i snön och skottat över honom. Mamman satte sig på sin son samtidigt som styvpappan trampade på Bobbys bröstkorg. Därefter låg Bobby kvar i snön och efter en längre tid släpade hans föräldrar in honom i huset igen, där de band fast honom vid en stol. Efter ytterliggare en lång stund tog de pojken till sängen, där hans föräldrar sedan lämnade honom. Ingen av de såg efter hur han mådde, eller om han behövde komma till en läkare. Bobby dog av aspiration, vilket betyder kvävning på grund av inandat maginnehåll. Efter Bobby hade dött en plågsam död, släpade hans mamma och styvpappa enligt åklagaren hans kropp till familjens ladugård. Där sveptes han in i filtar och plastäckar. Efter många dagar bestämde sig mamman och styvpappan för att dumpa Bobbys kropp i Lovsjön. De sänkte hans kropp med kedjor och tyngder, efter att dom sågat upp en vak med en motorsåg och en isborr. Bobby blev anmäld försvunnen av sin mamma i slutet av januari år 2006. Bobbys föräldrar påstod bestämt att pojken hade försvunnit när han åkt med på en utflykt till Göteborg. Utan resultat letade hemvärn, militär och polis efter Bobby. Till slut berättade mamman i samband med att hon bröt ihop, för polisen var pojkens kropp befann sig. Utanför Jönköping den 17 februari 2006 togs det som var kvar utav tioåringens kropp upp ur Lovsjön.

 

Bobbys föräldrar åtalades bland annat för brott mot griftefriden, grov misshandel, olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång. När rättegången mot föräldrarna väl började i maj 2006 i Eksjö tingsrätt åtalades de även för mord och grovt vållande till annans död.  Föräldrarnas berättelser varierade i tingsrätten då de åtalade gav varandra skulden. Bobbys styvpappa  sa bestämt att han inte på något sätt hade torterat pojken eller betett sig illa mot honom. Mamman nekade även hon till brottet. Enligt Wikipedia den 7 juni 2010, kom domen i målet den 9 juni 2006 och de båda två åtalade dömdes till tio års fängelse för grov misshandel, grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden. De dömdes aldrig för mord då rätten inte fann det bevisat att de hade varit likgiltiga inför Bobbys hemska död. Mammans sambo överklagade domen då han tyckte att tingsrätten hade lyssnat för mycket på mammans historia, men även Göta hovrätt fastställde den 5 september 10 års fängelse till de båda.

 

Själv tycker jag att det är förfärligt att sådana här saker händer i vår värld. Livstidsfängelse eller dödsstraff skulle de båda föräldrarna haft! Jag förstår bara inte det riktigt. Hur kan man som en mamma till ett barn vara med och ha ihjäl det? Hur klarar man av det faktum att man själv förvållat att sin egen sons liv runnit ut ur kroppen? Hur kan en människa bära på så mycket grymhet? Och ovanpå allt, var det ingen som misstänkte att den här pojken inte hade bra hemförhållanden från början?  Fanns det inte en enda individ i deras omgivning som kunde ha stoppat det här? Nej, detta fallet är och kommer alltid att förbli en gåta för mig.

 

Källor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fallet_Bobby, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article374312.ab


jt

nu är det all in!

shit pommes, har egentligen inte tid att uppdatera, har ju gått över min bed tim waaaay to long nu! haha. well, har suttit och pluggat i lite mer än en timme nu och blev klar för en stund sen. har en svenska uppsats som ska vara klar till imorgon så det känns skönt att det är gjort. har haft en jävla håll igång dag idag om man vill uttrycka sig på det sättet. först var det skola som vanligt där vi bland annat hade prov som för övrigt gick rätt bra. efter skolan gymmade jag med melissa, sen trallade jag vidare ner till stationen och vinkade av henne samt träffade på min kära vän amanda som jag delade det senaste skvallret med för en stund. efter det solade jag åter idag igen i 20 minuter.. då är frågan, kommer jag få hudcancer? yepp. när jag väl kom hem gjorde jag lite kvällsmat. räkor och keso blandat med gurka, tomat, sallad och vitkål var dem ingredienser som hamnade i min mage. har verkligen tagit tag i det här med träning och kost nu, jag var nämligen och shoppade nyttighets mat med mamma igår, så idag har jag ENDAST ätit hälsosam och nyttig mat. bra va? tänkte börja lägga in mina måltider i bloggen också, som några tips till er som också känner för att bättra på matvanorna! och nej, jag är ingen proffessor i vad man ska äta eller inte, men jag är iaf smart nog att veta vad nyttig mat är :-) nog om det, nu ska jag slänga täcket över mig och falla in i en jävligt skön sömn. så ni får helt enkelt ha det så bra tills imorgon, hörs efter att jag har gymmat!


jt

at the moment

har precis städat mitt rum och vikt in tvätten i garderoben, så nu tycker jag att jag förtjänar att avsluta den här kvällen med en bra film och någonting gott att mumsa på :-)


Danonino, actimel, sharon frukter, clementiner och ett glas cola, VOILA!
och ja, för er som såg det, det ligger även en liten tårtbit på tallriken ;) men imorgon så börjar den mer nyttiga och hälsosamma johanna att ta plats (som ni ser har jag redan tjuvstartat med sharon frukt och allt)! imorgon är nämligen det datumet då jag ska börja äta en bra kost. och efter skolan ska jag träna med melissa, det blir nog en bra start på målet som jag tillslut vill uppnå.


ska se denna filmen nu, någon som har sett den och tycker att den är bra?

med det sagt säger jag godnatt.

en "johanna-dag"

har precis tagit en lång och jävligt skön dusch. har riktigt skrubbat rent överallt, rakat benen och allt sånt där som hör till. innan dess har jag tvättat en tvätt, varit nere i byn och solat i 20 minuter, och handlat lite. intressant huh? väldigt. igår piercade jag min tunga, fick det i julklapp av min pappa. min kära lilla frida var med mig.
var hos henne till 23 tiden igårkväll, hade mys hela dagen med bakning av kladdkaka m.m. tack för du fanns där igår frida.


innan idag.

just nu.

ifrågasätt inte mig för helvete. jag vet bäst själv, speciellt när det handlar om MIG.

there's only one of me.

mår inte bra. är faktiskt ledsen, något jag inte är ofta nu förtiden. eller iaf låter jag det inte komma ut så ofta. och nej, jag är ingen jävla uppmärksamhets sökande fjortis som skriker efter "tyck synd om mig". detta är min blogg och jag står helt enkelt för vad jag känner och för mina känslor. man är inte svag bara för att man vågar visa sina känslor. är bara så himla trött på att bli utelämnad av de personer som betyder mest för en. jag har också en smärtgräns som blir nådd ibland.


godnatt.

mina senaste veckor

tja! har varit hemma från praktiken idag, har vääärldens jävla träningsvärk Ö-V-E-RALLT! haha fyfan vilken klenis jag är!
jag ska snart gå och göra mig iordning, pappa kör mig halv fem till ystad där jag möter upp frida. kvart över sex ska vi se på bio, "meet the fockers" tror jag den hette. ni vet trean på släkten är värst och familjen är värre? efter bion vet jag inte vad vi hittar på men jag ska iaf sova hos frida inatt :) kommer bli skit mysigt! och.. gissa vad jaaag ska göra imorgon? ;)
inget ni får veta nu iaf, men jag kommer antagligen DÖ! :| men det får vi inte hoppas på, jag längtar till och med en smula faktiskt ;p

slänger in bilder och videos från mina senaste veckor, mitt jullov osv.
har ju varit jätte dålig på att uppdatera senaste tiden men here it comes. ENJOY!






11 december: var på 18 & 20 års fest, johanna fyllde 18. hade riktigt trevligt,
tillochmed hennes mamma shottade tequila som ni ser på bilderna ovanför, haha!
vid halv ett stormade vi tingvalla och "efterfestade" där. en lyckad kväll!


jag var och shoppade med tjejerna i malmö, remember?


jag var i malmö med beate och johanna och byggde även på mina naglar.



jag firade lille julafton hos pappa. då jag även fick presenten som jag ska göra imorgon!




jag firade julafton hos mormor vilket som vanligt var över mys.



jag firade också juldagen hemma hos mormor och då var också min älskade
lille kusin där! ser ni hur bedårande han är? och han älskar mig, kolla bara på picsen hehe :D


jag hade förfest innan bar a bar och sen stack jag, medina, hanna,
beate och malin dit och röjde till tre! såhär fint var mitt hår den kvällen.



jag hade några av mina älskade tjejer från 9m över en kväll. vi käkade tacos,
snackade skit och hade allmänt roligt.


jag har varit några kvällar uppe hos andre och michaela på chillkrök.
här äter jag hemkörd kebabtallrik :D


och här visar jag min fjoliga sida!




jag hade mitt bästa nyår ever! började med en trerätters middag hemma med
familj, gäster och melissa. sen drog vi vidare till ystad och mötte upp dom andra
töserna och festade, gick ner till hamnen och såg på raketer, efterfestade och
tillslut.. tog en springtaxi hem halv fem på morgonen! melissa den söta dummern
åkte fast men som tur var är man smart nog att faktiskt SPRINGA när man tar
en SPRING-TAXI! ;)


spenderade min dag med elna, följde med henne på plåtning osv för en vecka sen, så duktig hon var! grrr ;)


theo & jag för någon dag sen efter vår dusch haha! visst är han gullig?

nej nu måste jag skynda mig med stort S, vi drar ju om 50 min förfan! uppdaterar nog när jag har kommit hem till frida. hajpo!

kommer sova riktigt gott inatt!

nu har jag precis tagit en välbehövlig dusch. kom hem från gymmet vid sex och min kropp är helt slut efter det passet! mina armar är som spaghetti, snacka om att jag kommer att ha träningsvärk imorgon. när jag kom hem käkade jag middag med pappa och sedan dammsugade jag och tvättade golven på hela nedanvåningen, så duktigt va?! som sagt, "bad girl gone good" right? ;) haha. nu ska jag kolla film med pappa, i taket lyser stjärnorna blir det. har inte sett den på länge. sen ska jag sova och fyfan vad skönt det ska bli! kommer sova riktigt gott inatt.


min goda lunch idag. laaax i mitt hjärta!


bilderna ger inte verkligheten rättvisa, as usual, men dessa tog jag efter min 20 mintuare igår.

puss på er!

bad girl gone good

hej snyggingar!

drar mina dagar lite "snabbt":

iförrgår var jag somsagt uppe på gymmet med melissa och pratade lite om medlemskap osv. kikade även in på min gamla skola och träffade gamla lärare och vänner. patrik bjöd mig & Ivan på fika så det var jätte trevligt! efter det hämtade pappa mig och sen drog vi ner till biblioteket. jag fixade ett lånekort och lånade också tre filmer och en bok. "14 år till salu" heter boken, det är en jättebra bok som jag rekommenderar till er som gillar lite mer verklighetsdrama! det blev dock ingen solning denna dag som det stod på dagens "to do list", istället åkte jag hem och passade min söta lillebror medans pappa var på möte. avslutade kvällen med några avsnitt av "Alberts & Herberts julkalender", en gammal julkalender som jag älskade när jag var liten, blev lite sugen på att fräscha upp mitt minne haha!

igår var jag i skolan som vanligt, kom till tomelilla 14.15 och sen var jag kvar på stationen ett tag och träffade michaela, julia, johanna mfl.. sen stack jag och solade efter det, blev en tjugo minutare. har legat rääätt så bra till med brännan hela detta året om jag säger så, och jag gör det fortfarande. min hud blir brun dirr! aya, nog om det ;) efter solningen tog jag moppen och körde och hämtade theo på dagis, sen gick vi hem till min mormor där pappa hämtade han efter en stund. körde ner med moppen ner till stationen ytterliggare en gång och träffade michaela, amanda, dave och andre. efter en timme körde jag hem, käka middag med familjen och sen spenderade vi resten av kvällen med att käka äppelkaka och kolla på "Albert & Herbert" igen, dom är så jävla sköna haha. gick till sängs vid halv elva, kollade på filmen "kommissarie späck" och sen nannade jag sött.

idag fick jag gå upp redan vid kvart över sex för att hinna med bussen till skolan halv åtta. jobbigt att behöva gå upp vid sex varje dag, men det är bara till att ta sig igenom det! när jag väl kom till skolan prövade jag mina nya undersköterske kläder och sen fick jag pengar av min snälla lärare, som jag sen gick och handlade lunch på ICA för. kvart över nio kom en taxi och hämtade upp mig och min lärare utanför skolan och tog oss sedan till solbacken, ett ålderdomshem i st herrestad som förövrigt är min praktikplats från och med nu :) det gick verkligen jättebra och alla var skit trevliga.

- för tillfället kom jag hem för lite mer än en timme sen, ska strax köra till gymmet och möta upp melissa. vi ska nämligen få ett "instruktionspass". ska prova på där i två veckor, sen ska vi bestämma oss för om vi ska börja där eller inte. det dummaste är att tomelillas badhall har fått någon sorts läcka så badet är igenbommat och så ska det förbli ett tag. möjligheten att kunna tränings simma var en av anledningarna till att jag ville börja på just det gymmet men nu får jag se hur jag gör.. i värsta fall får jag åka till ystad vaje gång jag ska simma, tycker det är riktigt dåligt. dom borde ha byggt en ny simhall för längesen här i tlilla!
nej, nu ska jag dra så att jag inte kommer försent, update you later.


håller förresten på att leta efter en resa till sunny beach i Bulgarien där jag,
hanne och limpan ska semestra om några månader ;) ska bli så jävla nice!
någon som vet var man kan hitta bra och billiga all inclusive resor dit?


dagens "to-do list"

jag sitter för tillfället i skolan, kom hit för en halvtimme sen. fick ställa klockan på 05.45 och sen ta tåget 07.15 och skolan börjar 08.30. får ni också göra detsamma? gå upp i onormala tider bara för att ta sig till en sketen dag i skolan? okej den kanske inte är så sketen, men ändå.


att göra idag:

♦ gå upp med melissa efter skolan och snacka med gymmet angående medlemskap
♦ kontakta min temledare gällande lördag
♦ sola!
♦ passa lillebror
♦ plugga
♦ BLOGGGGGGA

fan vad det är effektivt att ha en blogg, då kommer man ju ihåg alla måsten!
nu ska jag spela en runda till av super mario innan jag travar ner till dom andra. hörs sen



men tjena

mitt internet har strulat dom sista dagarna, måste sitta ute i hallen där uppe för att det ska fungera. så därför tänkte jag bara slänga in bilder från i lördags när jag festade med mina kära, gamla vänner från 9m. hade verkligen skitkul, haha! sen ska jag gå och nanna så att jag inte är så trött imorgonbitti. vi hörs imorgon, I swear! (iaf till 99 proent ;))






bilder tagna från amanda & emelie.

nya tag

jag skäms. okey?! can you ever forgive me för att inte ha bloggat på sisådär.. 7 ljusår? nu är det iaf nya tag! men inte riiiiktigt än va, ska nämligen vara på jobbet om exakt 19 minuter så har inte tid att blogga. och några fler inlägg under dagens gång blir det nog inte heller eftersom jag ikväll ska hem till nikke på fest och träffa mina kära 9m vänner! feels gr8.
MEN imorgon kan ni alltid kika in ifall ifall ;)



Självförtroende är nyckeln till framgång.


jt -