min uppsats i svenska om Bobby mordet

slänger in min uppsats om mordet på Bobby, som jag har skrivit på ikväll. är det sjukt eller är det sjukt? enligt mig skulle hans idioter till föräldrar fått dödsstraff direkt! fast först hade jag torterat dem precis som de torterade Bobby.


Bobby mordet

Jag har valt att skriva om mordet på tioårige Bobby som blev torterad och brutalt mördad av sin egen mamma och mammans sambo. Fallet blev mycket uppmärksammat i Sverige och väckte starka reaktioner och det är bland annat därför som jag har valt att skriva om det. Varje dag blev den förståndshandikappade pojken Bobby väldigt illa behandlad av sina föräldrar. Enligt aftonbladet den 2 maj 2006,  så har hans mamma och styvpappa vid flera tidigare tillfällen misshandlat och torterat den stackars pojken. Bland annat har de gett honom elstötar, torterat honom med ett brinnande stearinljus och slagit honom med vedträn och en livrem. Det ska även ha gått så långt vid ett tillfälle, att hans föräldrar har tejpat fast Bobby vid en stol och sedan hällt i honom en stor mängd sprit genom en tratt. Bobby har också slängts ut naken ur huset ett flertal gånger.

 

Samma sak hände pojken även dagen då han mördades (Aftonbladet, 2 maj 2006). I mitten av januari år 2006, drog Bobbys föräldrar av honom hans kläder och drog ut honom utomhus. Därefter har de lagt honom i snön och skottat över honom. Mamman satte sig på sin son samtidigt som styvpappan trampade på Bobbys bröstkorg. Därefter låg Bobby kvar i snön och efter en längre tid släpade hans föräldrar in honom i huset igen, där de band fast honom vid en stol. Efter ytterliggare en lång stund tog de pojken till sängen, där hans föräldrar sedan lämnade honom. Ingen av de såg efter hur han mådde, eller om han behövde komma till en läkare. Bobby dog av aspiration, vilket betyder kvävning på grund av inandat maginnehåll. Efter Bobby hade dött en plågsam död, släpade hans mamma och styvpappa enligt åklagaren hans kropp till familjens ladugård. Där sveptes han in i filtar och plastäckar. Efter många dagar bestämde sig mamman och styvpappan för att dumpa Bobbys kropp i Lovsjön. De sänkte hans kropp med kedjor och tyngder, efter att dom sågat upp en vak med en motorsåg och en isborr. Bobby blev anmäld försvunnen av sin mamma i slutet av januari år 2006. Bobbys föräldrar påstod bestämt att pojken hade försvunnit när han åkt med på en utflykt till Göteborg. Utan resultat letade hemvärn, militär och polis efter Bobby. Till slut berättade mamman i samband med att hon bröt ihop, för polisen var pojkens kropp befann sig. Utanför Jönköping den 17 februari 2006 togs det som var kvar utav tioåringens kropp upp ur Lovsjön.

 

Bobbys föräldrar åtalades bland annat för brott mot griftefriden, grov misshandel, olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång. När rättegången mot föräldrarna väl började i maj 2006 i Eksjö tingsrätt åtalades de även för mord och grovt vållande till annans död.  Föräldrarnas berättelser varierade i tingsrätten då de åtalade gav varandra skulden. Bobbys styvpappa  sa bestämt att han inte på något sätt hade torterat pojken eller betett sig illa mot honom. Mamman nekade även hon till brottet. Enligt Wikipedia den 7 juni 2010, kom domen i målet den 9 juni 2006 och de båda två åtalade dömdes till tio års fängelse för grov misshandel, grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden. De dömdes aldrig för mord då rätten inte fann det bevisat att de hade varit likgiltiga inför Bobbys hemska död. Mammans sambo överklagade domen då han tyckte att tingsrätten hade lyssnat för mycket på mammans historia, men även Göta hovrätt fastställde den 5 september 10 års fängelse till de båda.

 

Själv tycker jag att det är förfärligt att sådana här saker händer i vår värld. Livstidsfängelse eller dödsstraff skulle de båda föräldrarna haft! Jag förstår bara inte det riktigt. Hur kan man som en mamma till ett barn vara med och ha ihjäl det? Hur klarar man av det faktum att man själv förvållat att sin egen sons liv runnit ut ur kroppen? Hur kan en människa bära på så mycket grymhet? Och ovanpå allt, var det ingen som misstänkte att den här pojken inte hade bra hemförhållanden från början?  Fanns det inte en enda individ i deras omgivning som kunde ha stoppat det här? Nej, detta fallet är och kommer alltid att förbli en gåta för mig.

 

Källor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fallet_Bobby, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article374312.ab


jt

Kommentarer
Postat av: Ewelina

Jag håller med dig! Det är sjukt att man kan behandla andra människor så. Det är sjukt att man kan behandla sitt barn så och låta det gå så långt! Jag fattar inte heller det.

2011-01-19 @ 09:42:00
URL: http://ewelinaahlund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
jt -